Jaargangen

Kies jaargang

Kies categorie

Winnaar Nominatie
< Terug naar overzicht

Spaces Hofplein

Renovatie
Entree spaces Hofplein nieuwe situatie

Projectomschrijving

Voor het snel uitbreidende Spaces is Hofplein 20 getransformeerd van het gedateerde en met leegstand kampende Hofpoort kantoorgebouw tot het innovatieve en exclusieve werkconcept van Spaces. Het voormalige Shellkantoor is in 1971 ontworpen door architectenbureau Zanstra, Gmelig Meyling, de Clercq Zubli, de voorloper van het huidige ZZDP Architecten. Zowel het casco als het interieur hebben een update ondergaan om flexibele en inspirerende werkruimtes te kunnen creëren.

Doelstelling

Het renoveren van de 26 verdiepingen hoge toren. Deze bevond zich in een gedateerde conditie die was gericht op standaard commercieel kantoorgebruik waar wildplassen en hoge windsnelheden een prettig gebruik van de hoofdentree onmogelijk maakten.

Hoofdlijnen van het programma van eisen

Het programma van eisen bestond uit ca. 4100 m2 flexibele en inspirerende werkruimtes en een cafe. In totaal is 12.000 m2 oppervlakte gerenoveerd en weer in gebruik genomen.

Resultaten tot nu toe

Bijzondere aandacht is uitgegaan naar de plint van het gebouw die bestaat uit de begane grond en de eerste verdieping. Deze zijn opengebroken en voorzien van verschillende vides waardoor de originele kern is blootgelegd. De begane grondvloer is vergroot en voorzien van een dubbelhoge transparante stalen vliesgevel. De nieuwe vides zorgen voor visuele connecties tussen de verschillende gebruikers van Spaces.

Functies vóór de ingreep
Kantoor

Functies na de ingreep
Flexibele en inspirerende werkplekken