Jaargangen

Kies jaargang

Kies categorie

Winnaar Nominatie
< Terug naar overzicht

DNA

Transformatie
De Nieuwe Admiralitiet

Projectomschrijving

De Nieuwe Admiraliteit (DNA) is een modern hoogwaardig woongebouw voor studenten en young professionals.

Het voormalige kantoorgebouw, gerealiseerd in 1989, had een oppervlakte 40.000 m² verdeeld over drie torens met 14 lagen. De kantoorruimte van 28.500m2 en de parkeergarage van 11.500m2 was voorheen in gebruik geweest als hoofdkantoor van Deloitte en hoofdkantoor van Center Parcs.

De transformatie bestond uit het wegzagen van de betonnen borstwering en het toevoegen van een nieuwe bakstenen gevel. De verouderde kantoorkolos heeft plaats gemaakt voor een stoer en stedelijk woongebouw. De innovatieve verticale schuiframen van Metaglas maken het mogelijk om de gehele woning om te toveren tot 1 grote buitenruimte. Dit biedt ultiem wooncomfort met de stad aan je voeten.

Doelstelling

Transformatie van kantoorgebouw naar een woongebouw. Na zes jaren van leegstand.

Hoofdlijnen van het programma van eisen

Het programma omvat transformatie naar 658 zelfstandige woonstudio’s, 250 parkeerplaatsen, 800 fietsparkeerplaatsen en 500 bergingen. De woningen worden te huur aangeboden door City Pads. De Studio’s en appartementen zijn 20 tot 55m2. Iedere studio krijgt een eigen voordeur, een eigen keuken en zelfstandige sanitaire voorzieningen. Op het dak worden 2 gemeenschappelijke dakterrassen aangelegd. Op de bovenste verdieping treft men verder nog een Miele Laundrette, een Young Professionals Meeting Room en een Sky Gym. Op de begane grond is een broodjeszaak gehuisvest.

Resultaten tot nu toe

Het grote succes van dit project is te wijten aan de grote vraag naar betaalbare zelfstandige woonruimtes voor Young Professionals. Binnen 1 dag was alles verhuurd en nog steeds zijn de wachtlijsten groeiende. http://www.citypads.nl/portfolio-items/dna-admiraliteitskade-rotterdam/

Functies vóór de ingreep
Kantoorfunctie

Functies na de ingreep
Woonfunctie