Jaargangen

Kies jaargang

Kies categorie

Winnaar Nominatie
< Terug naar overzicht

Bedrijfspand Noordwolde

Renovatie
Exterieur gewijzigd

Projectomschrijving

Sinds 2007 staat bij Kranendonk Vastgoedonderhoud – actief sinds 1810 - de zesde generatie van de familie Kranendonk aan het roer. Het bedrijf houdt zich bezig met onderhoud en renovatie van bestaand vastgoed. Doelgroep is vastgoed eigenaren, voornamelijk corporaties. Het bedrijf is sinds 1989 gevestigd op de huidige plek, een oude meubelfabriek in Noordwolde (bouwjaar begin jaren vijftig). Het dorp kent een rijke historie in de vlechtindustrie. Naast een museum en enkele bedrijven is het fabriekspand een van de weinige nagebleven sporen uit de vlechtgeschiedenis van het dorp. Door groei en uitbreiding van de activiteiten is voor Kranendonk Vastgoedonderhoud ruimtegebrek ontstaan. De aanschaf van de loods van de buurman (1400M2 binnen 2500M2 buiten) voorzag enkele jaren geleden in ruimte en dus nieuw perspectief. Dit was het startsein voor een toekomst op deze locatie en daarmee een grondige renovatie van de oude meubelfabriek en de nieuwe loods (bouwjaar 1973) Het project is geheel in eigen beheer uitgevoerd en daarmee een waardevolle referentie voor het bedrijf. Uitgangspunt is maximaal hergebruik van de constructieve onderdelen van het bestaande pand. Het pand is gestript en opnieuw afgewerkt. Buiten heeft het een moderne uitstraling gekregen. Binnen zijn alle elementen van de architectuur van het oude fabriekspand in tact en in het zicht gebleven.

Doelstelling

- Klimaat neutrale huisvesting.
- Comfortabele rustige werkplekken, die een goede samenwerking stimuleren.
- Door de nieuwe uitstraling moet het bedrijf op de kaart gezet worden als een professioneel modern strak georganiseerd gezond florerend familiebedrijf met aandacht voor detail en ambachtelijke kwaliteit.
- Toekomstbestendig in alle opzichten.

Hoofdlijnen van het programma van eisen

Het programma bestaat in hoofdlijnen uit drie ruimtelijke onderdelen. Ten eerste een kantoor voor de administratie, directie en projectleiders, vergaderingen en een bedrijfskantine. Daarnaast een bedrijfsloods voor opslag van materieel en een werkplaats voor eigen gebruik. De overige ruimte in de bedrijfsloods wordt verhuurd.

Tussen de panden in moeten ongeveer twintig parkeerplaatsen gerealiseerd worden, achter de nieuwe loods een nieuwparkeerterrein voor buitenopslag van containers en dergelijke. Voor het fabriekspand komt een strakke, rustige maar vrolijke bloemrijke prairie tuin.

Resultaten tot nu toe

De verbeterde uitstraling levert enorm veel positieve reacties op van iedereen. Relaties kijken anders naar het bedrijf. Medewerkers en direct betrokkenen zijn trots op het resultaat. Familie en vrienden komen erg graag op bezoek. Positieve uitstraling heeft merkbaar positief effect op werving van nieuwe medewerkers.
Het klimaat en het comfort zijn buitengewoon goed. Dankzij de hoge isolatiewaardes en het zware triple tweezijdig gelaagde glas heerst er een serene rust in het pand. Het optimaal gebalanceerde ventilatiesysteem zorgt voor een zeer comfortabele rustige atmosfeer in de ruimte.

Functies vóór de ingreep
Loods

Functies na de ingreep
Werkplaats en kantoor