Jaargangen

Kies jaargang

Kies categorie

Winnaar Nominatie
< Terug naar overzicht

Via Hotel Diemen

Transformatie
van buiten opgefrist, van binnen volledige metamorfose

Projectomschrijving

In Bergwijkpark Diemen-Zuid transformeerden we het voormalige kantoorgebouw ‘Sphinxstate’ naar het eerste Via Hotel van Nederland. Sinds september 2017 is dit budgethotel met urban uitstraling the place to be voor koppels, expats, grote groepen mensen en backpackers. Naast 170 kleurrijke kamers zijn er een restaurant, een cinemaroom en chill-areas. Zoals Via Hotel zorgt dat het de gasten aan niets ontbreekt, zo ontzorgden wij opdrachtgever Via volledig. We leverden het hotel niet alleen turn-key op, maar ook switch-on en sleep-well. Dat wil zeggen, klaar voor gebruik, inclusief stoffering en opgemaakte bedden. In ongeveer 170 werkbare dagen bouwden we het kantoorcomplex om tot compleet hotel. Dat is één hotelkamer per dag. Sinds de oplevering zijn we verantwoordelijk voor het onderhoud. We blijven tevens betrokken om invulling te geven aan eventuele nieuwe inzichten in ontwerp en gebruik.

Doelstelling

Een zoektocht naar de juiste prijs-kwaliteitsverhouding in samenwerking met bouwkundig architect OZ, interieurarchitect Sheryl Leysner en onze co-makers. Verder zorgdragen voor een duurzaam eindresultaat en integratie van het gebruik in het bestaande gebouw.

Hoofdlijnen van het programma van eisen

De vraag was gedeeld in een UAV-bestek (bouw), prestatiebestek (installatie), plattegronden en 3D-impressies voor afwerking. 8.500m2 kantoor is getransformeerd in hotel met 170 kamers (met badkamer, WC, 744 bedden), een restaurant met professionele keuken, bar, lounge, cinema en bijbehorende voorzieningen en ruimten. De oplevering was turn-key, switch-on, sleep-well. Dat wil zeggen, inclusief opgemaakte bedden, planten op tafel, kunstwerken, drank in de bar etc. Na oplevering doen we samen het beheer/meerjaren onderhoudsplan (MJOP).

Resultaten tot nu toe

Duurzame toepassingen in de zin van:
- LED-verlichting
- Energielabel van G naar C
- Verhoogde glasisolatie en hogere ZTA-waarde
- Duurzaam hout
- BREEAM-score van Acceptable naar Excellent
Gebruik:
- Binnen de eerste maand naar een 100% bezetting
- Review Booking.com: 8,1 (1.755 beoordelingen - 08-02-2018)
- Rolstoel- en kindvriendelijk
- Fietsverhuurplan

Functies vóór de ingreep
Kantoorgebouw

Functies na de ingreep
Hotel met voorzieningen (horeca)