Inzendingen

< Terug naar overzicht

Appartementencomplex Joost van den Vondelstraat

Renovatie
Nieuwe situatie

Projectomschrijving

Aan het verouderde appartementencomplex aan de Joost van den Vondelstraat in Sliedrecht is in 2017 groot onderhoud gepleegd. Met deze werkzaamheden is zowel de binnen- als buitenkant flink aangepakt: gehele gevels met aluminiumpuien zijn vervangen, er is nieuwe isolatie inclusief stucwerk aan de buitenzijde van het pand voorzien en alle appartementen hebben een buitenruimte gekregen. Het comfort van de woningen is hiermee sterk verbeterd: bewoners hebben nu hun eigen buitenruimte, een comfortabelere en energiezuinigere woning, waarbij de woningen zijn opgewaardeerd van energielabel G naar gemiddeld A. Daarnaast heeft het geheel een frisse en eigentijdse uitstraling gekregen.

Doelstelling

Het grootschalig opknappen van het appartementengebouw met maximaal resultaat op het gebied van energiezuinigheid, functionaliteit en uitstraling en tegelijkertijd minimale overlast voor de bewoners tijdens de uitvoering.

Hoofdlijnen van het programma van eisen

Het vervangen van de gevels en plegen van groot onderhoud aan de algemene ruimtes.
Het verbeteren van de energiezuinigheid, bouwkundige staat en uitstraling van het gehele gebouw met 79 appartementen.
Het toevoegen van buitenruimtes aan de appartementen door middel van balkons.

Resultaten tot nu toe

Het project is tot volle tevredenheid van de opdrachtgever, binnen de gestelde planning en budget, in gebruik genomen. Door de renovatie is het comfort aanzienlijk verbetert en zijn de bewoners zeer tevreden.
Ook de voorbereiding en de uitvoering is, door het telkens goed en tijdig informeren van de bewoners, tot volle tevredenheid van alle betrokkenen verlopen. Er was hierbij een 100% bewonersparticipatie bij de presentatie van het plan.

Functies vóór de ingreep
Woningen

Functies na de ingreep
Woningen